Exempelbild

Matthias passar som handen i handsken i rollen som teamchef.

2019-08-19

Matthias vill få andra att nå sin fulla potential

Matthias brinner för att få team att må bra och fungera så bra som möjligt. Detta i kombination med att hans käpphäst i livet är prestigelöshet gör honom till en bra ledare. Eftersom han är trygg i sig själv har han inga problem med att erkänna att han sett filmen Top Gun hela fem gånger på en och samma dag.

Det här är Matthias

Matthias är ödmjuk, trygg och brinner för att coacha andra så att de kan nå sin fulla potential. Därför passar han som handen i handsken i rollen som teamchef. Han har jobbat inom IT-branschen länge och har vid sidan om teknikintresset alltid varit engagerad i att få människor att må så bra som möjligt och prestera därefter. Viljan att få ha personalansvar har växt fram alltmer och nu tycker han att det känns extra kul att få pröva sina vingar på ett mindre företag där han ser större möjligheter att få bidra med sin erfarenhet.

Innan Matthias började jobba här på Soleil gjorde han förstås research om oss och han hörde inte en enda som hade något negativt att säga. Det tycker han är unikt. Han gillar våra värderingar och tycker att det är en väldigt trevlig stämning.

Matthias spenderar fritiden med sin fru och sina två barn. När de är lediga reser de gärna till både stränder och skidbackar. En stor del av tiden går åt till barnens aktiviteter, men han tränar även mycket själv och håller i cykelklasser på Actic. Som om kalendern inte vore full redan klämmer han in en golfrunda då och då också. Han har 4 i handikapp och det är ju inte illa för en som har så många intressen.

När Matthias var 18 år hade inte världen sett all den teknik som känns självklart för dagens ungdomar. Därför spenderade han en av sina febertoppar med att se filmen Top Gun på VHS hela fem gånger på en och samma dag. TV-tablån hade inget intressant att erbjuda och han var för sjuk för att gå fram och sätta i en ny videokassett så det var bara att spola tillbaka och börja om, tyckte han.

Erfarenhet

Matthias är utbildad på Chalmers och Karlstads universitet och har en examen i informatik. Han har jobbat som it-konsult i 20 år, som allt ifrån utvecklare till projektledare, förvaltningsledare och Key Account Manager. Under 18 år har han jobbat på Knowit, de senaste åren med webb, intranät och andra digitala kanaler, till exempel mobilappar och fristående webbapplikationer. Mest har fokus legat på utredningar och effektkartläggningar.

Matthias tipsar

Matthias tycker att alla borde våga säga vad de tycker. Han menar att det är bättre att erkänna att man har fel i efterhand, än att vara tyst. Erkänn att du har fel utan prestige, då kommer du att märka att det är lättare att samarbeta med alla möjliga typer av människor.

Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.