Exempelbild

2019-06-24

Henrik är lösningsarkitekt, multikonstnär och järnman

Henrik kallar sig multikonstnär eftersom han kan lite av det mesta. Men det är systemutveckling som bäst beskriver hans kompetens. Han säger sig dra ned på ideella uppdrag och tänker försöka fokusera på sitt ”vanliga jobb” som lösningsarkitekt framöver. En av anledningarna till att han valde Soleil är att vi värderar balans i livet högt. Men frågan är om Henrik verkligen föredrar lagom. Det är nog inget för en järnman.

Det här är Henrik

Efter att ha jobbat med många olika lösningar genom åren, bland annat mot läkemedelsindustrin och telekombranschen titulerar Henrik sig nu lösningsarkitekt. Det betyder att han bland annat har kundansvar och jobbar med förvaltningsledning. Dessutom har han fått de ärofyllda uppdragen arbetsmiljöombud och arbetsplatsombud här på Soleil. Han har för vana att ha olika sidouppdrag och har exempelvis haft rollerna triathlonsektionsledare, kassör och tävlingsledare för tävlingen Gôrslitet inom föreningen I 2 IF Karlstad. Men inför detta år drog han ned på insatserna för att ”bara jobba med sitt vanliga jobb” och få mer tid för träning istället för administration.

På fritiden tycker Henrik om att ägna sig åt triathlon även om det inte funnit så mycket tid över till det sedan han fick barn. För fyra och ett halvt år sedan gjorde han Kalmar Ironman. Förutom att han deltar på så många lunchträningsklasser som möjligt tillsammans med kollegorna, springer eller cyklar han till jobbet ofta och spelar innebandy med ett gäng en gång i veckan sedan 15 år tillbaka.

När Henrik kände att det var dags att testa något nytt drogs han till Soleil, delvis tack vare tidigare kollegor, men till största del på grund av företagskulturen med ett stort fokus på friskvård och välmående, som tilltalade honom.

Erfarenhet

Henrik är utbildad civilingenjör i datateknik och har mestadels jobbat med systemutveckling. Han har varit inblandad i utveckling av algoritmer för fingeravtrycksmatchning och produktionsceller med robotar som fyller på medicin i astmabehållare. Bland annat. Under sina 19 år på sin förra arbetsplats Fyrplus/Precise Biometrics, som bytte både namn och inriktning under årens lopp, hann han jobba med utveckling åt både läkemedelsindustrin och telekombranschen. Precis innan han kom till oss på Soleil var han Configuration Manager och ansvarade för releaser och versionshantering - ordning och reda helt enkelt. Han jobbade då mycket med att effektivisera och automatisera processer runt bygg, test och release.

Henrik tipsar

Till alla som tvivlar på att de skulle klara av en Ironman vill Henrik tipsa om att våga testa, men att skynda långsamt. Han tror att de flesta skulle klara av det. Allt handlar om målmedvetenhet och rätt mängd av träning. Det kan ta sin lilla tid, men han har sett personer som börjat från noll och klarat av det.

Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.