Exempelbild

Helen värdesätter gemenskap på jobbet och engagerar sig för att vi alla ska må bra.

2019-05-07

Helen ser till att våra kroppar och själar mår bra

Helen värdesätter gemenskap på jobbet och har fått det passande uppdraget AW-ansvarig. Dessutom ser hon till att vi sköter den dagliga kontorsträningen och pushar oss till fysisk aktivitet två minuter om dagen. Hon är även en av våra utvecklare och här får du lära känna henne.

Gillar att klura på saker som inte har självklara svar

Helen gillar att klura på saker som inte har några självklara raka svar. Innan hon hamnade rätt i karriären testade hon att jobba som mattelärare, men kände att det inte var riktigt rätt. Därför bytte hon bana och idag jobbar hon som front end-utvecklare.

Jag läste platsannonser för att få inspiration och upptäckte att jag drogs åt jobb med inriktning på webb. Då bestämde jag mig för att testa utbildningen Webb och multimedia. När jag fick gå en programmeringskurs under första terminen klickade det direkt och jag förstod att jag borde bli utvecklare. Därför fortsatte läste jag vidare, berättar Helen.

Trivs med varierande uppdrag

Variationen av paketlösningar med färdiga ramar och projekt där Helen får göra allt från grunden är det bästa med jobbet på Soleil. Som front end-utvecklare tycker hon att hon ser resultat av sitt jobb direkt, vilket också känns kul.

När jag jobbar med paketlösningar anpassar jag befintliga saker genom att styla och lägga till viss funktionalitet. När vi bygger en webb från grunden bygger vi upp både mallar och funktionalitet från noll. Då vill kunden ofta ha mycket speciallösningar och det blir lite mer klurande, förklarar Helen.

Även systemen och teknikerna varierar. Helen arbetar med bland annat CSS, Less, HTML, JavaScript, SiteVision, jQuery, Velocity och Vue. Hon har varit iväg på utbildning i Certified SiteVision Solution Developer där hon fick lära sig bland annat att bygga RESTApps och WebApps i SiteVision.

WebApps är en bra behållare för funktionalitet som ger ett snyggt och användarvänligt gränssnitt för redaktörerna. I kombination med till exempel Vue kan man göra riktigt kraftfulla moduler, tycker Helen.

Det är mycket kunskapsutbyte bland webbutvecklarna. De som satt sig in mer i vissa system delar alltid med sig till kollegorna.

Man kan alltid be om hjälp, det är aldrig några problem. Mina Javascriptkunskaper har utvecklats mycket sedan jag började på Soleil. Och jag har lärt mig mer om övergripande webbutveckling och hur olika delar hänger ihop, säger Helen.

Ville göra skillnad

Innan Helen började på Soleil jobbade hon på ett stort it-bolag, men drogs till att börja på ett mindre företag.

Jag ville jobba på en arbetsplats där jag kan göra skillnad. Det är mer familjärt och kortare beslutsvägar här, menar hon.

Och nog gör Helen skillnad. Hon är den som styr upp aw varje månad och kontorsträning dagligen. När hon ropar ”träning” klockan 09.30 varje dag kliver alla ut ur rummet och gör sig redo för dagens överraskning.

Det kan vara squats, armhänvningar eller utfallssteg till exempel och vi kör tillsammans i en minut, säger hon.

Inte bara kollegor – även vänner

Det allra bästa med Soleil är stämningen och gemenskapen, menar Helen.

Det känns verkligen som att alla jobbar mot samma mål. Och vi tycker om varandra som personer. Vi är vänner, inte bara kollegor, förklarar hon.

Mångfacetterad fritid

På fritiden fyller Helen tiden med handarbete, dans och litteratur.

Jag virkar en filt med mormorsrutor just nu, vilket kommer att ta ganska lång tid. Annars gillar jag att umgås med vänner, dansa dancehall och diskutera böcker i en bokcirkel som jag är med i.

På sistone har hon även fastnat för att odla palettblad. Det har gjort att alla tidigare tomma ytor som inte hennes två katter kommer åt, nu pryds med fina blad i olika färger och former.

Jag fick två sticklingar av en vän, sedan fick jag två till av en annan vän och efter det har det bara spårat ur. De är väldigt snabbväxande och lättskötta, vilket innebär att även jag (som har en förmåga att döda växter) lyckas med dessa, avslutar Helen.

Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.