Exempelbild

Per Lundström är en av dem som lunchtränar med Carola på C/O You.

2019-05-06

C/o You coachar oss mot en sundare livsstil

Friskvårdsaktiviteter ska passa alla – inte bara de som redan älskar att träna. Vår friskvårdspartner C/O You motiverar oss alla på det sätt som passar var och en bäst. Bland annat genomför de en hälsoprofilbedömning och tar fram en individuell handlingsplan varje år med de medarbetare som vill. De håller även regelbunden lunchträning.

Alla medarbetare på Soleil har möjlighet att få en årlig hälsoprofilbedömning av C/ You om de vill. En hälsoprofilbedömning består av en enkät, som följs upp med frågor och ett konditionstest. Utifrån resultatet gör C/ You en individuell handlingsplan tillsammans med medarbetaren där de väljer ut önskade områden att arbeta med under året.

Vi gör en gruppsammanställning av resultatet som vi presenterar för företagsledningen (anonymt). Vi tar även fram en handlingsplan på individuell nivå och efter några månader har vi uppföljningssamtal för att stämma av hur det går. Meningen är att varje person själv ska hitta motivation och landa i vilka områden de vill utveckla, förklarar Jenny Lernman, C/O You.

Personliga mål höjer motivationen

Alla var inte intresserade av att få en hälsoprofilbedömning den första gången, men den andra omgången hade intresset ökat.

Det blev skillnad. De som gjorde kontrollen i första omgången har pratat om det och då har fler blivit nyfikna, så vi såg en tydlig förbättring mellan 2017 och 2018. Det känns bra att vi erbjuder detta. Om vi kan få friskare medarbetare är det väldigt värdefullt och kanske kan vi till och med förebygga ohälsa, menar Per Johansson, vd, Soleil.

Genom att skräddarsy handlingsplaner för varje person ökar chansen att fler faktiskt utnyttjar sitt friskvårdsbidrag och att de lever mer hälsosamt.

Vi blir också utmanade att sätta lite obekväma mål om vi vill det och eftersom det är någon som följer upp målen så kan det fungera som en motivation att hålla igång, säger Lisa Sundén, HR-ansvarig, Soleil.

Vi vill ha en arbetsplats där folk mår bra, har energi, är glada och pigga. Det behövs en buffert av energi för att klara den ganska stressiga livsstil som många har. Därför är det viktigt att förebygga hälsoproblem och sjukfrånvaro, säger Per.

Gruppträning tillsammans varannan vecka

Varannan vecka hyr vi en gruppträningssal där Carola på C/O You håller i olika gruppträningsklasser på lunchen för alla som vill.

Vi har till exempel testat tabata och cirkelträning. Det brukar variera mellan styrketräning och konditionsträning. Vi har blivit fler och fler eftersom de som deltagit pratat så gott om träningspassen. Detta smittar av sig med energi och glädje – vi har väldigt roligt när vi gör detta tillsammans, tycker Lisa.

Hälso-AW inspirerade till nyttigare kost

Att förändra en livsstil är ett långsiktigt arbete. Det handlar inte bara om snabba resultat, utan om vanor som påverkar oss varje dag.

Jag gillar att C/O You bidrar med många olika delar. Det gäller inte bara träning, utan de håller även föreläsningar. De arrangerade till exempel en hälso-AW där vi fick inspiration till att laga mat med mer näring och som man blir pigg av. Vi såg en stor skillnad efter det i fikarummet. Många fler hade med sig mellanmål och gröna smoothies. Mer frön och nötter har jag också sett här på kontoret, säger Lisa.

Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.