Exempelbild

Jim var den första någonsin att bli CSSD-certifierad.

2019-03-05

Jim först ut som certifierad SiteVision Solution Developer (CSSD)

SiteVisions certifiering CSSD är till för utvecklare som vill fördjupa sig inom programmering och utveckling i SiteVision. Nästan alla Soleils utvecklare har gått utbildningen och Jim blev den första någonsin att bli certifierad.

Varför är det viktigt att vara certifierad?

Det är bra att SiteVision kvalitetssäkrar sina partners så att kunderna kan vara trygga i att vi vet vad vi gör. Vi har satsat hårt på att så många som möjligt på Soleil ska vara certifierade. Det kan faktiskt dessutom bli ett krav i upphandlingar framöver, säger Jim van Asperen, utvecklare på Soleil.

Vad ger utbildningen dig som utvecklare?

Utbildningen ger en väldigt bra överblick över de olika möjligheter som finns att utveckla ny funktionalitet i SiteVision. SiteVision är ett öppet system och det finns ofta en mängd olika sätt att lösa tekniska problem och bygga nya lösningar på. Med denna utbildning får man insyn i mångsidigheten och tanken bakom dessa valmöjligheter, och i vissa fall när det finns ett rekommenderat sätt att göra något, en så kallad ”best practice”, får man ta del av det.

Personligen tycker jag avsnitten om WebApps och RESTApps var mest givande. Det är SiteVisions senaste tekniker för att underlätta vidareutveckling av funktionalitet. Med hjälp av dessa kan vi som utvecklare med modern webbteknik bygga nya SiteVision-moduler som i redaktörernas ögon beter sig precis som SiteVisions egna moduler. Detta har gått att göra tidigare också, men det var omständligt och svårt att underhålla och vidareutveckla. Nu är allt det smidigt och WebApps och RESTApps är redan en av hörnstenarna i SiteVision-utveckling.

Hur kommer det sig att du var först med att bli certifierad?

Vi var en grupp utvecklare från Soleil som gick den allra första certifieringskursen hos SiteVision och när vi fick våra certifieringsuppgifter skickade till oss en eftermiddag påbörjades en tävling om vem som skulle skicka in sin först. Själv har jag småbarn så jag hade inte tid att sätta mig ner med det förrän sent på kvällen efter nattning. Jag siktade på att i alla fall bli tvåa eller trea, men det visade sig att mina kollegor bara bluffat så jag blev först med att skicka in!

Läs mer om CSSD.


Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.