Exempelbild

Anna Palm blev glatt överraskad över nomineringen till Web Service Award.

2019-01-28

Fortifikationsverket nominerade till Web Service Award tack vare supernöjda intranätsanvändare

Enkelt att strukturera sin vardag, hitta verktyg och kommunicera med kollegor - så sammanfattar användarna Fortifikationsverkets intranät. Tack vare de nöjda medarbetarna har de chans att vinna Web Service Award 2019.

Fortifikationsverket sticker ut för att de har ett strategiskt tänk. De ser verkligen tekniken som ett stöd för användandet och sätter verksamheten i centrum, tycker Jonathan Lind, förvaltningsledare, Soleil.

All time high-siffror

Fortifikationsverket har genomfört undersökningen Web Service Index och fick all time high-siffror när det gäller information, användarnytta och kontakt. En stor anledning till det lyckade resultatet är att det är lätt för medarbetarna att hitta det de behöver i vardagen.

Jag ser min kalender för dagen och de uppgifter jag får, till exempel att det är dags att attestera fakturor och diarieföra handlingar. Jag kan även välja en egen lista för mina favoritsystem, de andra systemen behöver jag inte ens se om jag inte vill, förklarar Anna Palm, kommunikatör, Fortifikationsverket.

Satsar på effektkartläggning och ny informationsstruktur

Fortifikationsverket lanserade sitt intranät Fortnet 2016. Soleil stod för utvecklingen och tog fram informationsstrukturen tillsammans med designpartnern Advant.

Att intranätet är så användarvänligt talar för att projektteamet här har gjort ett jättebra arbete. Nu satsar vi på att förbättra intranätet ännu mer. Det behövs ständig utveckling och uppdatering, säger Jonathan.

Soleil kommer att hjälpa Fortifikationsverket att göra en effektkartläggning och ta fram en ny informationsstruktur under 2019.

Undersökningen visar att vi behöver jobba vidare med just informationsstrukturen, men även med sökfunktionen, annars har vi fått mycket bra feedback på allt, berättar Anna.

Undersökningen blir en bra grund till effektkartläggningen, som Anna ser fram emot att genomföra. Hon lutar sig inte tillbaka trots glädjen över nomineringen.

Jag visste inte ens att vi deltog i tävlingen per automatik när vi gjorde undersökningen så jag blev väldigt överraskad när jag fick höra att vi blivit nominerade. Det känns jättekul, men vi vill så klart bli ännu bättre, avslutar hon.

Om Web Service Award

Web Service Award delas ut en gång per år till de webbplatser/intranät som har de mest nöjda besökarna enligt en Web Service Indexundersökning. Varje företag och organisation som genomför undersökningen kvalificerar sig till Web Service Award. I år delas priset ut onsdagen den 30 januari på Nalen i Stockholm.


Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.