Exempelbild

2019-01-15

Filip klättrar mot högre divisioner och söker nya utmaningar varje dag

C-uppsatsen låter sig väntas på, men det gör inte webbplatserna. Filip slängdes in i arbetslivet innan han var klar på universitetet eftersom arbetsmarknaden behövde honom innan dess. Nu består livet av webbutveckling och innebandy, men han hoppas och tror att han får jobba med Artificial Intelligence i framtiden.

Det här är Filip

Filip går under epitetet idrottskille. Han har hållit på med många olika sporter hela livet, men i slutändan var det innebandyn som vann. Som spelare i division 2 i Nilsby IK har han träning fem gånger i veckan plus match varje helg. Då de leder serien hoppas han på att gå upp i division 1 till nästa säsong.

Precis som de flesta webbutvecklare släpper han inte datorn på fritiden. Han spelar en hel del dataspel, men gillar även att se på film och serier. En av serierna han fastnat för är Black Mirror eftersom han är intresserad av Artificial Intelligence och gillar att serien tar upp potentiella och spännande framtidsutmaningar.

Filip jobbar mest med att utveckla externa kommunala webbplatser. Ett exempel är strangnas.se, som var hans första projekt som huvudutvecklare och som han är riktigt stolt över.

Erfarenhet

Filip har läst webb och multimedia på Karlstads universitet. Efter det fick han praktik och senare jobb på Knowit. Någon c-uppsats blev det aldrig eftersom han fick heltidsanställning innan han var klar med skolan. Soleil blev nästa arbetsplats och hit lockades han för att vi verkade vara ett skönt gäng arbetskamrater. Det visade sig stämma, menar han och tycker att det är himla bra med härliga kollegor eftersom det bidrar till motivationen att jobba.

Det viktigaste i början av karriären är att få lära sig nya saker, tycker han, och det får han göra varje dag. Att få ta sig an nya grejer som han inte känner sig riktigt bekväm med är roligt. Det finns inget bättre än känslan av att ha löst en ny utmaning.

Filip tipsar

Filip tipsar om att försöka att klämma in ett tränings- eller motionspass under lunchen på arbetsdagar om chansen finns. Detta är ett ypperligt verktyg för att lindra stress och för att öka fokus på jobbet. Dessutom ser man ju till att träningen blir av, då det (av egen erfarenhet) kan vara svårt att komma iväg när man väl avslutat arbetsdagen och kommit hem till soffan. :)


Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.