Exempelbild

Peters tips för att må bra är att lägga sig i tid och att lyssna på fem låtar per dag.

2018-08-27

Peter kan vara undantaget som bekräftar regeln – alla utvecklare är inte nattugglor

Vi haffade Peter direkt från Karlstads universitet efter att han enligt egen utsago glidit in på den ena räkmackan efter den andra. Men det där är ju bara ödmjukheten som talar, det är sedan gammalt. Peter ser till att ha struktur på tillvaron, då mår han bäst. Åtta timmars sömn per natt, regelbunden träning och motion. Enbart alternativ rock och blues i öronen – nästan. 

Det här är Peter

Peter är strukturerad och gillar vanor och rutiner. Därför sover han alltid åtta timmar per natt och tränar två till tre gånger i veckan. Oavsett vad som händer. Även om han uppskattar att arbetstiderna är flexibla här på Soleil är han förmodligen den som tar sovmorgon mest sällan av alla. Han får nog ses som en ovanligt morgonpigg utvecklare.

På fritiden umgås han med vänner och spelar tv-spel om tiden räcker till. Men högst prioritet i vardagen har ändå gympassen och promenaderna. Eftersom det blir mycket stillasittande framför datorn tycker han att det är viktigt att komma ut och röra på sig.

Erfarenhet

Peter kom hit till Soleil direkt från Karlstads universitet efter att ha läst programmet webb och multimedia. Det var inget han planerat särskilt länge, men eftersom han hade ett stort intresse för webbutveckling och programmering fick han ett infall och sökte in ganska sent. Han blev antagen som reserv och fick reda på att han kommit in två dagar efter kursstart. Då blev det att packa väskan och åka till skolan på studs.

I ärlighetens namn skickade han spontanansökningar till flera IT-företag i Karlstad när han närmade sig examen. Även om han inte ens förstod att han skulle på en regelrätt anställningsintervju när Soleil hörde av sig lyckades han göra ett gott intryck och blev erbjuden jobbet.

Själv upplever han inte att han ansträngt sig alls, utan bara haft tur. Bland de företag Peter var på intervju hos kändes Soleil mest rätt. Och han har inte ångrat sig. Det har varit lätt att komma in i jobbet tack vare ödmjuka, inbjudande och hjälpsamma kollegor. Och det är lätt att trivas eftersom det är en härlig miljö, flexibla arbetstider och frihet under ansvar.

Peter tipsar

Peters tips för att få sin skönhetssömn är att alltid lägga sig klockan nio på kvällarna. Han är nog ovanligt morgonpigg och ovanligt kvällstrött för att vara utvecklare.

Han har även ett tips som han snott från någon annan smart person. Lyssna på minst fem låtar per dag, så får du bättre minne. Helst ska det vara nya låtar, men Peter, som är en vanemänniska, lyssnar helst på samma låtar varje dag. Då blir det alternativ rock och blues. Han säger att han förvisso kan lyssna på selektivt utvalda låtar från andra genrer, men då ska de vara riktigt bra.

Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.