Catharina Carlsson - Verksamhetsutvecklare på Soleil

2017-11-21

Välkommen Catharina!

Catharina Carlsson är vårt senaste tillskott och kommer att komplettera Soleils övriga erbjudanden med sina kunskaper och erfarenheter inom verksamhetsutveckling. Det är till Catharina man vänder sig när man behöver hjälp med förstudier, effektkartläggningar, förändringsledning och processoptimering.

Tidigare erfarenheter

Catharina har tidigare arbetat inom finansbranschen och har lång erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT. Hon har jobbat med många projekt som syftat till att förenkla, effektivisera och digitalisera verksamheter, både genom webbutveckling och genom utveckling av interna arbetssätt och system.

I rollen som verksamhetsutvecklare och projektledare är hon van att driva och delta i alla faser av projekt, från förstudier och behovsanalyser via krav och utveckling till genomförande och förändringsledning.

Det här är Catharina

På jobbet drivs Catharina av att hitta helhetslösningar där arbetssätt och teknikstöd kompletterar varandra för att på det sättet hjälpa kunderna att få maximal effekt av sina utvecklingsprojekt. Hon brinner lite extra för att hjälpa företag och organisationer med utveckling av deras digitala arbetsplatser eftersom den typen av utveckling har potential att ge så mycket för såväl organisationens kunder som deras medarbetare.

Catharina bor i Karlstad tillsammans med sin man, två döttrar och två katter. Helst skulle hon nog dock bo på betydligt varmare breddgrader, hon längtar ständigt efter sol och värme. Hon trivs även bra på gymmet, gärna med en bra ljudbok i lurarna.

Catharina tipsar

En framgångsfaktor för ett lyckat utvecklingsprojekt är att utgå från användarna och deras behov. Istället för att fokusera på vilka funktioner ett projekt ska leverera bör fokus vara på vilka behov som ska uppfyllas och vilka effekter man vill skapa. Många gånger kan digitaliseringsprojekt kännas stora och nästan oöverstigliga men genom att börja med att just fastställa vilka effekter man vill uppnå och vilka behov man vill lösa blir det enklare att prioritera vilka ändringar man behöver göra och i vilken ordning de ska göras.

Catharina har redan börjat blogga om sina expertområden, läs senaste blogginlägget Maximera effekterna av ditt utvecklingsprojekt. Om du gillade hennes inlägg, håll utkik efter fler i bloggen och i våra sociala kanaler. Hon är på gång med fler blogginlägg.

Välkommen till oss!

Kontaktperson

Catharina Carlsson

Verksamhetsutvecklare & Förstudieledare
+46 72 073 03 04

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.