Jonas Gällman

Jonas Gällman - jobbar numera på Soleil

2017-04-25

Välkommen Jonas

Vi välkomnar Jonas Gällman till teamet på Soleil! Jonas blev på rekordtid en stark och stabil tillgång i Soleils support- och förvaltningsteam med sin långa erfarenhet, breda tekniska kompetens och stora energi att ta sig an kunders problem och fokusera på lösning. Dessutom är hans skägg ett mycket uppskattat och beundrat inslag på kontoret.

Tidigare erfarenheter

Jonas har tidigare startat och byggt upp ett företag från grunden tillsammans med två vänner. Där arbetade han med i huvudsak med webb- och apputveckling mot både Android och IOS. Han utvecklade också produkter tillsammans med kunder som skrivit alltifrån barnböcker (Spöket Laban) till musik (Petter och In Flames). Han har även tagit fram egna produkter byggda på interna idéer i företaget, har erfarenhet av att arbeta i både korta och längre projekt och att vara en del i kundprocessen från start till slut.

Det här är Jonas

Jonas älskar att hitta och lösa problem, allt ifrån hårdvara till frontend-utveckling och har ett brinnande intresse för ny teknik. Han ägnar gärna sin tid åt att omvärldsspana och att komma på idéer för hur han ska kunna utnyttja det på bästa sätt både i privat- och arbetslivet. Har för tillfället lite väl många tabbar sparade i Chrome.

Jonas är i sitt hjärta en inbiten Väsebo som gillar skog och natur. Nu har han begett sig söderut för att leva ö- och husliv med sin sambo på Hammarö och har stora planer på hur han ska underlätta vardagen i den stora 60-talsvillan. Det kommer förhoppningsvis inte dröja förrän trädgården sköter bevattningen av sig själv.

Jonas tipsar

Struktur och ordning och reda är a och o för att kunna utvecklas på ett bra sätt som programmerare. Du behöver inte kunna allting utantill från början, det viktigaste är att kunna söka upp kunskapen på ett snabbt och enkelt sätt när du behöver det. Till slut har du byggt upp en bra verktygslåda för att kunna ta dig an ett problem med rätt kunskap. Sluta aldrig söka ny kunskap, du behöver den för att kunna fortsätta utvecklas som utvecklare. Det säger ju egentligen titeln "Utvecklare", men det är alltid bra att påminna sig själv :)

För att vara helt motsägelsefull så är det också alltid bra att kunna koppla av (ner) och bara gå rätt ut i skogen och sätta sig under en gran och njuta av naturen så som den alltid sett ut. :)