Smarta Tassar UF - Vinnare i kategorin Årets Vara på UF-mässan i Värmland 2017

Anna Lindberg på Smarta Tassar UF, vann pris i kategorin Årets Vara på UF-mässan Värmland

2017-03-16

Soleil stöttar unga företagare i Värmland

Från och med i år sponsrar Soleil Ung Företagsamhet i Värmland. Ung Företagsamhet arbetar för att ge möjlighet till unga att testa på att driva och jobba i företag.

Försprång för ungdomar med många erfarenheter

Genom gymnasieutbildningen UF-företagande får ungdomarna möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Utbildningen startar under höstterminen i september och avslutas i maj. Under den tiden ska studenterna starta och driva ett företag. De får bland annat ta fram affärsidé och affärsplan.

Vi på Soleil tycker att det är viktigt att stötta lokala, unga entreprenörer här i Värmland. De gymnasiestudenter som vill får en möjlighet att känna på hur det är att starta, driva, avveckla och framförallt arbeta i bolag. På så vis får gymnasiestudenterna samtidigt en förståelse för vad som krävs av dem på en arbetsplats och vilka förmågor man måste ha i dagens arbetsliv, säger Agni Rizk, Marknads- och Försäljningschef på Soleil.

Värmlands regionala UF-mässa - Entreprenörskap på riktigt

Under vårterminen varje år genomför UF en regional mässa, Entreprenörskap på riktigt, där de UF-företag i Värmland som vill får ställa ut. Den mässan genomfördes i Kristinehamn, den 15 mars. På mässan ställde ca 100 företag ut.

Årets vinnare på UF-mässan

Under mässan tävlar företagen om ett antal priser, bland annat om att bli Årets UF-företag. Soleils representant Agni Rizk var med i juryn för Årets vara. I den kategorin vann företaget Smarta Tassar UF från ForshagaAkademin med en ekologisk tassalva för hundar. På prispallen hamnade också Snygg&Trygg UF från Solbergagymnasiet i Arvika med en modedesignad reflextassel som både är en snygg accessoar och samtidigt en billig livförsäkring samt Ett Lysande UF från Stjerneskolan i Torsby med en enkel, smidig och smart ficklampa med ledljus som laddas upp via USB.

Vinnaren i kategorin Årets vara har på ett innovativt sätt vidareutvecklat och förbättrat en produkt som vänder sig till en köpstark målgrupp. Extra roligt är att det vinnande företaget tillverkade produkten själv och att det är den enda ekologiska salvan på marknaden som dessutom är smart förpackad, säger Agni Rizk.

Till Årets UF-företag utsågs Din Choklad UF från Tingvalla- & Sundstagymnasiet, Karlstads kommun.

Det här är Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. UF erbjuder läromedel, lärarhandledningar, fortbildning, bedömningsstöd, möjligheter till stipendier, utbyte med andra länder och inspiration för lärare, elever och skolledare.

UF finns över hela Sverige, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar och har över 100 medarbetare till hjälp för elever och lärare. Organisationen stöds av offentliga medel och det privata näringslivet. UF har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap sedan 1980.

Tävlingskategorierna på UF-mässan är: Årets UF-företag, Årets produktutveckling, Årets hantverk, Årets säljare, Hållbart företagande, Årets monter, Årets vara, Årets tjänst, Årets logotyp, Årets affärsplan, Årets lärare och Årets skola.

UF på Facebook