Soleils Supportteam

Soleils supportteam (från vänster): Robin Persson (Utvecklare), Robin Wikingsson (Utvecklare), Jonas Gällman (Utvecklare), Jonathan Lind (Förvaltningsledare) och Jennie Thorén Johnson (Förvaltningsledare).

2017-01-11

Soleils Supportteam – experterna som hjälper kunder med support och utveckling

Hallå där Jonathan Lind, Förvaltningsledare på Soleil…

…vad jobbar Soleils supportteam med?

Hej, jo vi i supportteamet hjälper våra kunder med i huvudsak tre typer av ärenden:

  • Användarstöd – vi stöttar våra kunder och användare av systemlösningen kan vara deras intranät eller webbplats, exempelvis i olika frågor runt hur lösningen med funktioner ska användas.
  • Underhåll – vi hjälper våra kunder med ärenden som bevarar lösningens funktion, exempelvis med incidenthantering och problemhantering.
  • Ändringar – här gör vi förändringar av systemlösningens funktion och konfiguration. Det kan gälla både standardändringar eller vidareutveckling som kräver ändring i källkod eller genomförande i projektform.

Förutom de typerna av hjälp arbetar vi också proaktivt tillsamans med kunderna gällande strategier och kommande utveckling för att ge systemet en lång livscykel och ständig förbättring.

Krävs det något från kunden för att få tillgång till Soleils supportteam?

Nej, men med ett Support- och förvaltningsavtal ger man sig själv de bästa möjligheterna för att snabbt och enkelt komma vidare i arbetet med sitt system.

Vad innebär ett Support- och förvaltningsavtal?

Soleil har tre olika nivåer på support- och förvaltningsavtal. De här presenterar vi gärna för kunder efter behov och om intresse finns.

Hur lämnar en kund in ett ärende till er?

Vi har nyligen lanserat ett nytt ärendehanteringssystem där samtliga kunder får tillgång till en kundportal. Där kan de själva på ett snabbt och enkelt sätt registrera och följa upp sina ärenden. Lansering skedde den 1 januari i år och feedbacken från våra kunder har varit mycket positiv. Det är vi självklart väldigt glada över!

Hur får kunderna kontakt med er?

Utöver alternativet att registrera ärendet i vår kundportal kan man ringa oss på supporten. Vi har telefontid 9.00 – 16.00 alla helgfria vardagar året om. Här får man direkt kontakt med en utvecklare som hjälper till att registrera ärende och samlar information. Man kan även maila oss. Kunden får då kontakt med mig eller min kollega Jennie. Vi kommer sedan fördela arbetet mellan utvecklare beroende på typ av ärende och utvecklarnas olika expertområden.

Av vilken anledning har Soleil ett dedikerat team för just support- och förvaltningsärenden?

Våra kunder har speciella behov för att ta hand om exempelvis sin externa webbplats, intranät eller någon annan systemlösning efter det att deras lösningar är utvecklade. De här ärendena kan vi lösa på ett bättre och effektivare sätt med ett specialistteam med fokus på just dessa behov.

Härligt Jonathan, vill du tillägga något?

Alla är varmt välkomna att kontakta Soleils supportteam!

Telefon: 054-444 21 21
E-post: support@soleilit.se