Dacapo Mariestad

2015-01-28

Webbplats

Dacapo Mariestad - helt ny extern webbplats

Välkommen till Dacapo Mariestad, en plattform för universitets- och högskoleutbildningar i Mariestad. Här erbjuds du utbildningar av hög kvalitet i en unik miljö. Dacapo Mariestad ska arbeta för att utveckla en inspirerande forsknings- och utbildningsmiljö i Mariestad där kopplingen stärks mellan studenter, forskning och näringsliv.

"Det har enbart varit roligt att arbeta med Soleil i uppbyggnationen av vår nya hemsida och vi har fått snabb hjälp vid frågor. Vi har känt oss trygga i hela processen och har varit väl involverade tack vare täta avstämningar samt deras sätt att arbeta enligt scrum."

Nathalie Werjefelt
dacapo mariestad

Utmaningen

Hemsidan ska tjäna som informationskanal för målgrupper. Den ska ge ett mervärde till studenter som läser vid Dacapo Mariestad. Där ska de finna all information de kan tänkas behöva vad gäller utbildningsorten, studentliv, studentboende, kontaktuppgifter, beskrivning och information kring lokaler och anläggningar. För de utbildningar där Dacapo Mariestad själva står som utbildningsgivare ska möjlighet till ansökan/anmälan finnas.

Så löste vi det

Webbplatsen byggdes med SiteVision och för att lösa en del funktionalitet där inte SiteVisions standardmoduler räckte till användes javascript. MailChimp används för massutskick av nyhetsbrev. Google translate har använts för att användaren ska kunna översätta webbsidorna till önskat språk Webbplatsen har en integration med Facebook och Instagram för att visa Dacapos flöden i dessa kanaler.

Soleil ansvarade för workshops, projektledning, design, utveckling samt driftsättning. Arbetet drevs enligt scrum med leveranser varje vecka. Webbplatsen har en publik del samt en del som endast nås via inloggning.

Fakta om projektet

Öppna produktblad

×
Något gick fel, prova igen.
  • Metod: Scrum
  • Teknik: SiteVision, MailChimp
  • Framgångsfaktor: Tätt samarbete med kunden under utvecklingen
Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.