SBAB

2014-09-19

Webbplats, Systemutveckling

SBAB – plattformsbyte på rekordtid

Vi implementerade sbab.se med SiteVision som ny plattform på 6 veckor.

Utmaningen

För att kunna realisera ny grafisk profil och nya interaktiva funktioner såsom sök, kalkyler och blogg var SBAB i behov av migrering till ny teknikplattform. Plattformen skulle även bidra till ett mer lättarbetat system för redaktörerna samt tekniksäkra framtida utveckling och förändringsbehov.

Så löste vi det

För att realisera kraven föreslog vi byte från CMS:et Polopoly till SiteVision. Tidplanen var extremt pressad eftersom styrgruppen ville lansera den nya webbplatsen i mitten av december 2010 i samband med att SBAB skulle få banktillstånd. Den korta tid som var kvar innebar endast 6 veckors utvecklingstid. Soleil ansvarade för teknisk projektledning och utveckling. Tack vare stöd från leverantören av Sitevision, Limepark som samarbetspartner samt en enorm insats från utvecklingsteamet lyckades överföring av webbplatsen bli klar på utsatt tid och budget.

Fakta om projektet

Öppna produktblad

×
Något gick fel, prova igen.
  • Metod: Scrum
  • teknik: SiteVision. Integrationer med webservices och REST.
  • Framgångsfaktor: Parallell utveckling med redaktionellt innehåll, som kunde påbörjas efter endast några dagar, och realisering av design och funktioner. Stort engagemang från alla inblandade.
Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.