Exempelbild

2014-09-19

Webbplats

Lidingö stad – Öppen Data

Inspirerade av bland annat Örebro kommun ville Lidingö Stad tillsammans med Upplands Väsby kommun lyfta fram öppna dataset på sina webbplatser

"Vi ville få till en enkel och smart website där olika teknikval eller utvecklingsprojekt inte blev huvudfokus.

Soleils lösning gör att man smidigt och billigt kan komma igång med publicering av öppna data”

Björn Söderlund

IT-strateg Lidingö stad


Björn Söderlund

Utmaningen

Det finns ett tryck på offentliga organisationer att börja publicera insamlad data så att den kan komma allmänheten och näringslivet tillgodo. Lidingö stad ville tillsammans med Upplands Väsby kommun ta fram en tjänst som var enkel att använda och administrera och som snabbt kunde tillhandahålla öppna data utan att behöva göra en stor investering. Lidingö hade som mål att exponera dataset inom områdena miljö, ekonomi och geodata.

Så löste vi det

Soleil byggde en lösning i SiteVision där kunden själv kunde lägga in och publicer datafiler tillsammans med metadata i en datastruktur. Tjänsten läser av struktur och listar innehåll på ett ordnat sätt. Besökare kan välja att ladda ner datafiler, söka bland innehåll i öppna data, prenumerera på ändringar samt, via ett formulär, komma med förslag på data de skulle vilja se.

Lösningen bygger på rekommendationer i det nationella ramverk för öppna data som utarbetats av Kommunförbundet Stockholms län och bearbetats av Sveriges Kommuner och Landsting.

Fakta om projektet

Öppna produktblad

×
Något gick fel, prova igen.
  • cms: SiteVision
  • resultat: Projektet resulterade i produkt som nu kan köpas av Soleil
  • kundvärde: Enkel och billig lösning till stor nytta.
Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.