2018-11-28

5 effektiva vägar till en digital arbetsplats

Per Johansson, VD på Soleil

I jakten på den bästa plattformen för organisationens nya intranät kan det vara svårt att hitta en lösning som uppfyller alla behov, men vem har sagt att man måste välja endast en plattform?

Ett effektivt och långsiktigt hållbart intranät kombinerar ett bra publiceringsverktyg med en stabil plattform för dokumenthantering och samarbetsfunktioner. Det menar i alla fall Per Johansson, vd på Soleil, som lyfter fram fem framgångsfaktorer för hur man bygger ett långsiktigt hållbart och kostnadseffektivt intranät.

Ordning och reda med en säker dokumenthantering

Med en bra grund för dokumenthantering får du en bättre, effektivare och säkrare dokumentlagring. Du slipper dubbellagring av samma dokument i många versioner och kan vara säker på vilket dokument som innehåller korrekt information. Inga filer fastnar på någons hårddisk och du kan också alltid spåra ändringar. Med ordning och reda kan dina medarbetare vara trygga i att det senaste dokumentet alltid finns på intranätet.

Effektiva samarbetsgrupper

En annan viktig del för att underlätta arbetsvardagen i organisationen är förstås möjligheten till digitalt samarbete med kollegorna. En plattform där medarbetare i till exempel olika projektgrupper kan nå gemensam information, chatta och dela dokument med varandra.

Användarvänligt webbpubliceringsverktyg

När du väl har din grund på plats bör du addera ett skalbart, responsivt, flexibelt och kostnadseffektivt publiceringsverktyg. Ett bra publiceringsverktyg är lätt att integrera med olika verksamhetssystem och är mycket lätt för redaktörer att jobba i. Det bör också ge stor flexibilitet vad gäller design. Detta blir en oslagbar kombination till ett effektivt och användarvänligt digitalt arbetsverktyg.

Skräddarsytt innehåll med integrerade verksamhetssystem

Ett modernt intranät är även målgruppsanpassat. Varje användare vill hitta den information som behövs i arbetet och snabbt kunna tillgodose sig nödvändig information. Därför finns det stora fördelar med att kunna integrera olika verksamhetssystem med publiceringsverktyget.

Enkla och kostnadseffektiva uppgraderingar

Och förstås, sist men inte minst: ur ett hållbart och långsiktigt perspektiv bör din digitala arbetsplats vara enkel att uppdatera, så att intranätet kan utvecklas i takt med verksamheten. Se till att välja ett publiceringsverktyg som inte tvingar dig till omfattande uppgraderingar och dyra utvecklingskostnader i onödan.

Per Johansson

VD
Som IT-konsult inom en mängd olika branscher och under lång tid har Per skaffat sig en omfattande erfarenhet inom samtliga faser i systemutveckling och han behärskar många roller som exempelvis system...

SENASTE BLOGGINLÄGGEN

Bli effektivare i vardagen med Office 36...

2020-04-28

Bli effektivare i vardagen med Office 36...

Office 365 erbjuder en mängd olika verktyg och funktioner för att underlätt...

Läs mer
Teams i Office 365 – när, var och hur sk...

2020-04-24

Teams i Office 365 – när, var och hur sk...

Vad är egentligen Microsoft Teams och hur hänger det ihop med övriga delar ...

Läs mer
En kanalstrategi skapar förutsättningar ...

2020-04-17

En kanalstrategi skapar förutsättningar ...

Det finns många olika kommunikationskanaler på de flesta arbetsplatser, och...

Läs mer
Kontaktperson

Per Johansson

VD
+46 73 370 06 92

Kontakta mig

Tack för ditt mail!

Tack för ditt mail! Vi kommer kontakta dig så snart som möjligt.

Öppna produktblad

×
Något gick fel, prova igen.