Mässa om intranät

2016-10-12

Höstens webbmässor

I höst ställer Soleil ut på fem webbmässor. Fokus på mässorna kommer att vara på intranätsutveckling och den digitala arbetsplatsen. Välkommen att prata webb och effektiva intranät med oss!

Smarta intranät (13 oktober)

På Smarta intranät kommer vår kund Mölndals stad att hålla ett föredrag med tips på hur du sparar tid åt medarbetarna med ett smartare sök!

Ann-Louise Svensson (Webbmaster, Mölndals stad) kommer att berätta om hur de har jobbat med samarbetsytor och sociala funktioner på
intranätet samt hur de har fått fler att använda de sociala funktionerna på intranätet.

Vi är givetvis mycket glada över att Ann-Louise Svensson öppenhjärtligt delar med sig av sina erfarenheter och önskar henne ett stort lycka till!

Mer information om Smarta intranät finns här: http://www.kompetensinstitutet.se/smartaintranat/

SiteVisiondagarna 2016 (18-19 oktober)

Under SiteVisiondagarna kommer vår kund Botkyrka kommun tillsammans med Fredrik Stodne (Projektledare och Scrum Master, Soleil) att hålla föredraget "Habilt agil eller farligt fragil?".

De kommer att berätta mer om övergången till agil och användarnära verksamhetsutveckling och vägen till den nya digitala mötesplatsen för kommunens 6 000 anställda.

Vi laddar ordentligt för detta föredrag samt SiteVisiondagarna i stort. Samtliga medarbetare på Soleil kommer att närvara på SiteVisiondagarna i år. Kom gärna och träffa oss!

Mer information om SiteVisiondagarna finns här: http://www.sitevisiondagarna.se/

Intranätdagarna (15 november)

På Intranätdagarna i höst kommer kommer vi att få höra på många spännande praktikfall och två Keynote Speakers.

Något som vi på Soleil tycker är lite extra spännande och viktigt är Post- och telestyrelsens föredrag gällande de nya EU-direktiven om tillgänglighet. Kraven kommer att öka på tillgänglighet och användbarhet på intranät. Föredragshållare är Pär Lannerö, Projektledare, Post- och telestyrelsen.

Mer information om Intranätdagarna finns här: http://www.intranatdagarna.se/

Digital Workplace Summit (22 november)

På årets sista intranätsmässa kommer vår kund Centerpartiet att hålla ett föredrag om "En webbplats i flera lager – när extern och intern webb blir en".

Emma Fahlstedt (Content manager på Centerpartiet) kommer berätta om hur Centerpartiet kommit fram till, och byggt sin lösning med en integrerad webbplats där externa webben och intranätet blivit en och samma. Med en organisation där information som finns på intranätet i princip alltid bygger på nyheter som kommunicerats ut externt, väcktes tanken att skapa en enda webb – men i flera lager. Emma delar med sig om tankesättet, processen och implementeringen.

Mycket kul och spännande tycker vi på Soleil!

Mer information om Digital Workplace Summit finns här: https://www.summitandfriends.se/event/digitalworkplacesummit