Exempelbild

2016-04-27

Intranätsmässa - Digital Workplace Summit

Igår ställde Soleil ut på mässan Digital Workplace Summit. Vi på Soleil tycker att det är ett utmärkt tilfälle att träffa nya och befintliga kunder samt ett bra forum för att prata om intranät och den digitala arbetsplatsen. Det här är de viktigaste punkterna vi tar med oss från mässan.

Företagskulturen avgör intranätets framgång

"Culture eats strategy for breakfast" - Peter Drucker

Utformandet och funktionaliteten av den digitala arbetsplatsen måste komma från botten. Införande måste komma från toppen. Med det menar vi att en organisations ledning måste föregå med ett gott exempel. Om vi bygger funktionalitet för att öka transparensen i kommunikationen och minska mailandet så är det bra om cheferna själva minskar mailandet och använder sig av den digitala arbetsplatsen för att kommunicera istället. Dessutom är det bra om de är aktiva på den digitala arbetsplatsen genom att exempelvis kommentera och gilla inlägg.

Den digitala arbetsmiljön allt viktigare för medarbetarna

Många av oss både intresserar oss för och lägger mycket möda på att förbättra vår digitala kundupplevelse. Den fysiska arbetsplatsen är vi måna om att hålla i ett gott skick. Men hur är det med den digitala arbetsplatsen? Kommer våra framtida medarbetare att undersöka hur vår digitala arbetsplats ser ut och fungerar innan de tar en anställning hos oss?

Så förbättrar du sökträffarna på intranätet

Sök, Sök, Sök... Sök är ett ämne som alltid kommer upp när vi pratar om den digtala arbetsplatsen. Men hur kan vi med enkla medel förbättra sökträffarna som vi redan har idag? Ett bra exempel är att styra relevansen på sökträffarna genom "sponsrade länkar". Du måste analysera sökningarna som görs idag; vad är det egentligen som medarbetarna vanligtvis är ute efter? Även nollträffarna är viktiga här, vilka sökningar görs med noll träffar?

Framgångsrik lansering av nya funktioner

Vi människor är inte mottagliga för att ta in stora förändringar på kort tid. Så undvik därför ett införande av ny större funktionalitet vid lanseringen av ett nytt intranät. Inför gärna ett nytt intranät eller större funktionalitet etappvis genom att exempelvis låta vissa avdelningar inom din organisation börja. På detta vis både skapar du ambassadörer och får möjlighet att motta tidig feedback innan det rullas ut till fler avdelningar.

 

Är du intresserad av att diskutera dina utmaningar med ditt intranät och den digitala arbetsplatsen, kontakta oss gärna.